article image Binnenland

Crowdfunding gestart voor jonge vrouwen op Utrechtse bangalijst

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 19/03 10:31

'We willen gerechtigheid'

Er is een online inzamelingsactie opgezet voor de slachtoffers van de vorige week uitgelekte bangalijst van het Utrechts Studenten Corps. In het document werden verschillende vrouwelijke eerstejaars studenten beoordeeld op hun uiterlijk en 'bedprestaties'. De crowdfunding is gestart door Lieve, de zus van een van de jonge vrouwen die op de lijst staat.

Dat haar zus op deze manier werd neergezet was volgens Lieve een "ondenkbare nachtmerrie" die werkelijkheid werd. De 'grietenpresentatie', die door twee mannelijke corpsleden was gemaakt, stond vol seksistische opmerkingen en vrouwelijke corpsleden die minder in de smaak vielen werden aangeduid als "draken". Hoe er over de vrouwen gesproken werd in de presentatie, had grote impact. "Emoties gaan heen en weer, ongeloof, angst, woede, verdriet, het gevoel dat je krijgt bij het zien van deze lijst is onbeschrijfelijk", schrijft Lieve.

Het doel van de crowdfunding is het bekostigen van een civiele procedure tegen de makers van de bangalijst en het bieden van nazorg voor de slachtoffers. Tot nu toe leverde de oproep van Lieve al honderden euro's op.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties