article image Binnenland

De 4 kersttrends van 2023


Kerst komt er weer aan, met al zijn fonkelende lichtjes, glinsterende ballen, kersvlaggen van vlaggenclub.nl, de geur van dennennaalden en het geluid van een knapperend haardvuur. Tijd om te kijken naar de kersttrends van 2023! Wij hebben 4 verschillende trends toegelicht, dus er zal zeker iets tussen zitten wat jij dit jaar ook leuk vindt. Lees verder!

Klassiek kerstfeest

Het klassieke kerstthema is natuurlijk altijd populair Ook dit jaar zal het weer veel te zien zijn. Dit thema brengt dat warme, nostalgische kerstgevoel wat we allemaal zo heerlijk vinden. De kleuren zijn traditioneel: kerstrood, diep bordeauxrood, glimmend goud en fris kerstgroen. Dit jaar krijgt het thema een Brits tintje. Denk aan dingen zoals chique high tea's, rode telefooncellen en de mooie stad Londen. De decoraties zijn geïnspireerd door het rijke theaterleven in Londen, met gouden notenkrakers, schitterende sterren, microfoons, podiums en kerstdecoraties die allemaal bijdragen aan een feestelijke sfeer.

Winterse thema

Het winterse kerstthema van 2023 haalt de gezelligheid van de winter in huis. De kleuren zijn een mix van traditioneel wit, zilver, licht- en donkerblauw, maar ook warme tinten zoals kaneelbruin, warm bruin en zacht oranje. Dit zorgt voor een gezellige, warme sfeer. De decoraties bestaan uit winterse elementen zoals ijskristallen, sneeuwvlokken en kleine winterdieren. Denk ook aan houten lantaarns met kaarsen, zachte plaids van nepbont, superzachte stoffen, mos en glazen paddenstoelen. Voor een nostalgisch gevoel kun je oude houten ski's en sleeën toevoegen aan je kerst decor.

Kleurrijk thema

Als je eens iets anders wilt dan de gebruikelijke kerstkleuren, is de kleurrijke kersttrend van 2023 een leuke keuze. Deze trend zet paars en lila centraal, ondersteund door zwart, goud en donkerblauw. Dit geeft een mysterieuze, spirituele sfeer. Laat je inspireren door nomadische culturen zoals de Roma en het Oosten, met elementen als kaartlezen, waarzeggerij, maanceremonies en astrologie. Je kunt je huis versieren met prachtige kristallen, edelstenen, decoraties in de vorm van de maan, zon en sterren, Marokkaanse lampen, Indiase kerstversiering met kralen en luxe zijdebloemen voor wat extra schittering en glamour.

Goud en gezellig!

We zijn tegenwoordig nog steeds dol op crème, beige en bruine kleuren. Dit past perfect bij de kersttrends van 2023. De kerstversiering van dit jaar springt in op deze trend door veel gouden ornamenten te gebruiken, maar dan wel op een meer eigentijdse manier. Hierbij worden ook koper- en parel accenten gebruikt. Voor dit thema kun je denken aan gouden kerststerren, gouden kerstballen, bruine kerstsokken voor aan de haard, donkerbruine plaids en natuurlijk ook af en toe een beetje wit of crème voor de afwisseling. Hoe ga jij je woning dit jaar versieren?

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties