article image Binnenland © Videostill Sebastian Kruis

Extinction Rebellion verstoort gemeenteraadsvergadering Rotterdam met speech

Auteur
Datum: 05/10 13:30

'Hey, goedemorgen, hier spreekt Extinction Rebellion'

Activisten van Extinction Rebellion hebben donderdag de actualiteitenraad op het Rotterdamse stadhuis onderbroken met een speech vanaf de publiekstribune. De demonstranten eisen dat de gemeente Rotterdam meer doet tegen vervuiling van de Rotterdamse haven. Volgens XR is de Rotterdamse haven een ‘’centrale speler’’ in de klimaatcrisis door ‘’sterk te leunen op een economie van vervuilende kolen, olie en gas’’.

‘’Hey, goedemorgen, hier spreekt Extinction Rebellion’’, riep een van de demonstranten vanaf de publiekstribune. Ook werd er een spandoek uitgerold met daarop de tekst: ‘Havenbedrijf Rotterdam heeft bloed aan haar handen’.

World Port Centre beklad 

Het Havenbedrijf was afgelopen dinsdag ook al het doelwit van acties van Extinction Rebellion. Het World Port Centre, het hoofdkantoor van het Havenbedrijf, werd toen door demonstranten beklad met rode verf. Vandaag zou er in de raad gesproken worden over die bekladding.

Beelden van de bekladding. 

Zojuist hebben rebellen van de actiegroep Herover de Haven, samen met de actiegroep @KappenmetKolen, het kantoor van het @HavenRotterdam bekladt met rode verf. Het HBR weigert zich aan zijn eigen gestelde klimaatdoelen te houden, en heeft daarmee bloed aan zijn handen. pic.twitter.com/qVuIUgq3y5

— Extinction Rebellion Nederland (@NLRebellion) October 3, 2023

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties