article image Binnenland © Foto ter illustratie/YouTube

‘Extremistisch' Samidoun-kopstuk spreekt tijdens pro-Palestina protest, gemeente kijkt toe

Auteur
Datum: 08/06 09:30

'Gevaar voor de samenleving' wordt in buurlanden wel geweerd, maar kreeg in Nijmegen vrij baan

Het omstreden Samidoun-kopstuk Mohammed Khatib gaf dinsdag een lezing bij het protestkamp op de Radboud Universiteit. De gemeente Nijmegen wist vooraf niet dat de ‘extremistische haatprediker’, zoals Belgische veiligheidsdiensten de man eerder omschreven, aanwezig was. De gemeente Nijmegen ziet echter geen reden tot actie, schrijft De Gelderlander.  

Bekijk hier de speech die Khatib eerder hield bij de Radboud Universiteit.

‘Gevaar voor de samenleving’

Als Europees coördinator van Samidoun, een omstreden pro-Palestijnse organisatie, gaf Khatib dinsdagavond in Nijmegen een lezing. Samidoun werd in Duitsland in november vorig jaar verboden vanwege openlijke steun aan terreurbeweging Hamas.

In het Vlaamse dagblad De Tijd sprak de Vlaamse staatssecretaris Nicole de Moor eerder van een 'extremistische haatprediker'. ''Er is geen plaats voor mensen die een gevaar vormen voor de samenleving. Ook als die iemand erkend is als vluchteling, maar die persoon blijkt een extremist te zijn kan de erkenning worden ingetrokken.''

Dat het Samidoun-kopstuk zou spreken op het protest tegen de banden van de Radboud Universiteit met Israël, wist de gemeente niet, vertelt een woordvoerder aan de krant. ''De campus is vrij toegankelijk. Dat blijft zo.''

Projectie

Dinsdagavond werd er door de pro-Palestijnse demonstranten ook een boodschap geprojecteerd op het Erasmusgebouw. ''Radboud University is complicit in Genocide'', was te lezen. 

Eind vorige maand werd het Radboud-terrein al bezet door pro-Palestijnse demonstranten, wat tot hard ingrijpen van de politie leidde. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties