article image Binnenland

FNV: pesterijen en intimidatie op werkvloer ministerie van Volksgezondheid

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 19/12 15:27

'Werknemers kampen met zelfmoordgedachten'

Vakbond FNV zegt dat inspecteurs zich "kapot geschrokken" zijn op de werkvloer van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. De bond startte een verkennend onderzoek naar aanleiding van een aantal klachten over grensoverschrijdend gedrag bij het ministerie. Er zou sprake zijn van structurele pesterijen en intimidatie van weknemers.

Het ministerie moet actie ondernemen om de toxische werkcultuur te veranderen, vindt FNV. "We hebben dit kenbaar gemaakt bij de top van het ministerie en de enige uitkomst kan zijn dat er onmiddellijk ingegrepen wordt", aldus vicevoorzitter Kitty Jong van de FNV.

Veel werknemers blijken op de werkvloer van VWS last te hebben van de negatieve werksfeer. Bij 71 procent van de klachten ging het om leidinggevenden die zich misdroegen. 94 procent van alle werknemers die klachten hadden voelden zich niet gesteund door het ministerie ne het aankaarten van de problemen. Volgens de vakbond valt het op dat relatief veel werknemers door de ervaringen kampen met zelfmoordgedachten. 

Die laatste groep heeft directe actie het meest nodig, vindt ook Kitty Jong. "Bescherming van en hulp aan mensen die nu met suïcidale gedachten rondlopen moet nu de hoogste prioriteit krijgen. Daarnaast het bevriezen van ontslagprocedures waar mensen in verwikkeld zijn na het doen van een melding. Het is tijd om actief korte metten te maken met de onveilige werksfeer bij VWS."

Heb jij gedachten over zelfdoding? Er is hulp. Bel 0800-0113 of chat anoniem op www.113.nl

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerd

Gerelateerd

Meest gelezen

Meest gelezen

Virals

Virals

Geenstijl

Geenstijl