article image Binnenland

Gewapende man op Mediapark wilde Tim Hofman doden

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 09/10 10:28

Beveiliger schakelde direct politie in

Een gewapende man is op 6 september een gebouw van BNNVARA, de NTR en Human op het Mediapark in Hilversum binnengedrongen. De man gaf bij een beveiliger aan presentator Tim Hofman om het leven te willen brengen. Dat maakt de omroep maandag bekend in een persbericht. De verdachte betreft een man uit Breda. Hij had niet eerder te maken gehad met de omroep op een uitzending van Hofmans programma BOOS.

De beveiliger schakelde direct de politie in. De man werd aangehouden en zit nog steeds vast. Hij bleek een vuurwapen en een mes bij zich te hebben. Vorige week maakte het OM al bekend dat een man een "dreigende situatie" had veroorzaakt op het Mediapark. Volgens omroep BNNVARA had de man eerder die dag al eens geprobeerd om een afspraak met Tim Hofman te realiseren. Toen dat niet lukte, kwam hij terug met de bedreiging.

Volgens omroepbaas Lonneke van der Zee is de impact van de situatie binnen de omroep groot. "Onze eerste zorg is uitgegaan naar Tim, de beveiliger en de receptiemedewerker in kwestie en het redactieteam van BOOS. Vanzelfsprekend had het nieuws over deze gebeurtenissen grote impact. Zij hebben de hulp gekregen die nodig is om dit te kunnen verwerken. Het is weerzinwekkend dat we te maken hebben gehad met zo'n ernstig incident. Dat maakt grote indruk op ons allemaal."

Dit artikel wordt bijgewerkt

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties