article image Binnenland

Gietvloeren, het meest populair onder woningeigenaren


Wie tegenwoordig voor de keuze staat voor een nieuwe vloer in huis, kiest als het budget het toelaat bij voorkeur voor een gietvloer. De gietvloer vormt een van de meest gewilde vloeren in huis. Geen enkele andere vloer kent namelijk zo'n industriële look als de gietvloer en straalt zo'n moderniteit uit als dit type vloer. Natuurlijk ga je niet over één nacht ijs bij de keuze voor een gietvloer; gietvloeren vormen immers een forse investering en er is keuze uit diverse type gietvloeren, met elk hun eigen kenmerken en karakteristieken.

Wat is een gietvloer precies?

Een gietvloer is een zogenaamde Coatingvloer. Dit houdt in dat de ondervloer -die geheel geëgaliseerd moet zijn- een coating krijgt van meerdere lagen. Telkens moet een laag eerst opdrogen en uitharden voordat de nieuwe laag kan worden aangebracht. Op de uiteindelijke bovenste laag kan een speciale coating worden aangebracht die de vloer beschermt en die bijvoorbeeld een antislipwerking kent.

De coating kan uit diverse materialen bestaan, maar meestal vormt de coating een combinatie van kunststof en een basismateriaal zoals beton of lavasteen.

Eigenschappen van de gietvloer

Niet alleen de hypermoderne en stoere uitstraling van de Gietvloer maakt deze vloer zo mateloos populair, ook het gemak en de hygiëne prijken bovenaan de lijst. Gietvloeren zijn perfect te combineren met vloerverwarming. Voordat de gietvloer wordt geplaatst, laten de meeste mensen vloerverwarming aanleggen. De warmte wordt snel geleid door de gietvloer, wat een pre vormt, maar ook is een gietvloer onbehaaglijk tijdens de winter zonder vloerverwarming. De aanleg van vloerverwarming is dus eigenlijk een must zodra er gekozen wordt voor een gietvloer. Een groot voordeel van vloerverwarming is de gelijkwaardige verspreiding van warmte door de woning; over het hele oppervlak wordt warmte afgegeven - in tegenstelling tot de ouderwetse radiator.

Gietvloeren kunnen in hoogglans of juist met een mooie matte glans worden aangebracht. Daarnaast verschilt het type materiaal eveneens waaruit de gietvloer bestaat. Zo zorgt de eco Lavasteen gietvloer voor een ware betonlook uitstraling. Dit is dan ook een van de meest populaire gietvloeren. Overigens zijn gietvloeren in vele RAL kleuren verkrijgbaar, zo is er altijd een kleur naar wens verkrijgbaar.

Gietvloer prijs

Gietvloeren zijn niet voordelig. Het resultaat is geweldig en geeft het hele interieur een moderne boost, maar het betekent wel een hele investering doorgaans. Nu kennen de verschillende gietvloeren uiteraard een verschillende prijs. De Gietvloer prijs wordt mede bepaald door het oppervlak; hoe meer vierkante meters er behandeld worden, hoe lager de vierkante meterprijs. Maar ook het gekozen materiaal en het aantal lagen en topcoating bepalen de uiteindelijke prijs.

Gemiddelde prijs gietvloer

Gemiddeld ligt de prijs van een gietvloer op circa 40 tot 90 euro per vierkante meter. Maar zoals gezegd is dit afhankelijk van diverse factoren die deze prijs tot stand laten komen. Om een totaalprijs te krijgen zal er altijd contact op genomen moeten worden met een gietvloer bedrijf, wat een passende offerte zal uitbrengen naar aanleiding van de precieze wensen. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties