article image Binnenland

Joost Klein verhoord door Zweedse politie na bedreiging van medewerker songfestival

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 11/05 08:55

Of Joost Klein vanavond mag meedoen aan de finale van het Eurovisie Songfestival, is nog onzeker

Joost Klein wordt verdacht van het bedreigen van een medewerker van het Eurovisie Songfestival. Het incident gebeurde al donderdag, maar is vrijdag bij de politie gemeld. Wat Klein precies heeft gezegd, wil de politie niet kwijt. Het onderzoek naar het incident is afgerond en naar de openbaar aanklager gestuurd. Die moet beslissen of Joost Klein wordt vervolgd. 

Vrijdagavond oordeelde de EBU dat Klein niet mocht optreden voor de vakjury van het Eurovisie Songfestival. De Joost Klein-rel heeft voorlopig nog geen negatief effect op de voorspellingen van de bookmakers. Men verwacht veel sympathie-stemmen, waardoor Nederland bij de bookmakers weer een plekje stijgt (plek 7).

De Europapa-zanger werd door een verslaggever van het Zweedse Alfontabled gespot bij zijn hotel, maar daar zweeg hij in alle toonaarden. 

De rel rond Joost Klein mocht de pret niet drukken voor de bezoekers van de juryshow, die vrijdagavond plaatsvond. Klein mocht weliswaar niet optreden, maar de vakjury bekeek wel beelden van de halve finale van donderdag. De Fries zorgde op afstand toch nog voor een feestje, blijkt uit beelden die circuleren op sociale media.  

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties