article image Binnenland

Luxe kamperen in eigen land steeds populairder


Ben je op zoek naar een leuke en vooral ook ontspannen vakantie in eigen land? Dan zijn de keuzes natuurlijk eindeloos. Of je nu kiest voor een hotel aan het strand of een camping op de Veluwe, Nederland heeft al van die mooie plekken. Toch zien we wel dat vooral het kamperen de laatste jaren steeds populairder is geworden. We hebben het dan niet over het kamperen in een tent, maar het luxe kamperen op een glamping. Dit heeft als voordeel dat je vrijwel alle faciliteiten van een hotel hebt, terwijl je wel van de vrijheid van een camping geniet. Hoe fijn is het om een luxe safaritent te hebben, waarbij je van alle gemakken bent voorzien, maar wanneer je de tent uitstapt, geniet je direct van de prachtige natuur? Lijkt jou dit ook wel wat, dan zit je hier goed!

Waarom luxe kamperen in Nederland?
Luxe kamperen, ook wel glamping genoemd, combineert het beste van twee werelden. Zoals ook eerder genoemd, heb je de voordelen van een prachtige accommodatie die vaak gelijk is aan die van een hotel. Waarbij je de nodige ruimte hebt en ook van alle faciliteiten is voorzien. Zo kun je zelf koken, is er een mooie badkamer aanwezig en heb je ook een eigen toilet. Ook het slapen is geen straf, omdat deze accommodaties ook zijn voorzien van een comfortabel bed. Kortom, alle ingrediënten dus om heerlijk te kunnen ontspannen. Dus wil jij luxe kamperen in Nederland, bekijk dan eens de mogelijkheden van een glamping. Naast de faciliteiten van een hotel, heb je de vrijheid van een camping, waardoor het er heerlijk vertoeven is.

De voordelen van overnachten in een lodgetent
Wanneer we het hebben over luxe kamperen in eigen land, dan is dat natuurlijk in een safari of lodgetent. Deze prachtige tenten zijn volledig ingericht met alles wat je nodig hebt om heerlijk te kunnen ontspannen. Het grote voordeel van een luxe lodgetent, is dat je van niets of niemand afhankelijk bent en ook bent voorzien van heerlijke comfortabele bedden. Dus lijkt jou het wel wat om te overnachten in een lodgetent, dan is het zeker de moeite waard om eens een keer te proberen. Je kunt namelijk ook eerst beginnen met een weekend en mocht dit bevallen een keer voor een week gaan.

Perfect voor gezinnen met kinderen
Voor veel ouders met jonge kinderen is het iedere vakantie weer een enorme uitdaging om de kinderen te vermaken. Helemaal wanneer ze wat ouder zijn, is het prettig dat ze zelf hun ding kunnen doen. De glamping is dan de perfecte vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen. Vooral omdat je als ouders de luxe geniet die je normaal ook van een hotel mag verwachten en alle vrijheid hebt die je normaal op een camping hebt. De perfecte plek dus waar de kinderen zich lekker zelf kunnen vermaken en waar de ouders helemaal tot rust kunnen komen. Uiteraard is niet iedere glamping hetzelfde en is het dus wel belangrijk hier van tevoren naar te kijken. Zo voorkom je dat de kinderen zich alsnog gaan vervelen omdat er weinig tot beleven is.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties