article image Binnenland © Talpa

McDonalds-schutter Veysel Ü. vandaag voor de rechter

Auteur
Datum: 28/11 09:00

Schoot in restaurant vol kinderen twee broers dood

In een McDonalds-restaurant vol kinderen in Zwolle schoot de 34-jarige Veysel Ü. vorig jaar twee broers dood. De man staat dinsdag terecht voor de dubbele moord in de rechtbank Overijssel.

De broers Tunlar hadden die bewuste woensdag, 30 maart 2022, een afspraak met Ü. in de McDonalds in de Floresstraat. Het was rond etenstijd, dus er was een flink aantal mensen aanwezig.

Crimineel geld 

De mannen zouden ruzie hebben gehad over crimineel geld. In het restaurant zou zijn besproken dat Veysel 300.000 euro aan de broers moest betalen. Dat geld zou Ü. niet hebben gehad, waarop hij door de twee broers Ali (57) en Hüseyin (62) zou zijn bedreigd. Ü. liep na ongeveer een uur het fastfoodrestaurant uit. Even later kwam hij terug en schoot hij de broers dood: ze werden doorzeefd met elf kogels. Ü sloeg op de vlucht, maar werd na een korte klopjacht opgepakt.

De advocaten van de verdachte, Michel van Stratum en Esther Blok, benadrukken dat hun cliënt onder extreme druk stond. ‘’Doodsbedreigingen dreven hem tot wanhoop’’, zeggen zij. Blok stelt dat Ü. tijdens de afspraak in de McDonalds opnieuw werd bedreigd en zo ‘’in een plotselinge gemoedsopwelling’’ schoot.

Dinsdag krijgen nabestaanden van de slachtoffers de ruimte om te spreken en schadevergoeding te eisen. Donderdag zal het Openbaar Ministerie de strafeis bekendmaken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen