article image Binnenland

NPO en regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag veroordelen WNL na verdedigen omroepbaas

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 29/02 11:42

Bert 'Bertlusconi' Huisjes onder vuur

Woensdag verscheen in het Algemeen Dagblad een verhaal waarin 25 oud-werknemers van omroep WNL hun verhaal deed over omroepbaas Bert Huisjes. De WNL-baas zou jarenlang een angstcultuur op de werkvloer hebben veroorzaakt. Bovendien zette hij een zwangere werknemer zo onder druk dat ze ontslag moest nemen. 

De niet-malse beschuldigingen aan het adres van Huisjes werden niet erg serieus genomen door de Raad van Toezicht van de omroep. Sterker nog, deze liet weten zich "gelukkig te prijzen" met een baas die "natuurlijk zoals ieder mens niet zonder zonden is, maar enorm veel heeft bereikt".

Rapport 

Mariëtte Hamer, de regeringscommissaris grensoverschrijdend gedrag, en de NPO hebben de reactie van de toezichtsraad afgekeurd. Omgaan met grensoverschrijdend gedrag "begint met het serieus nemen van de meldingen", vertelde Hamer donderdag op NPO Radio 1. 

"Dat is in het geval van WNL niet gebeurd. Bovendien werden de verhalen van (oud)-medewerkers van WNL die in hetAD stonden ook al genoemd in het rapport van de commissie-Van Rijn. Als de directie van WNL nu zegt dat er niets aan de hand is, moet ze vooral het rapport nog een keer lezen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties