article image Binnenland © Talpa

Onrust bij verwoest pand Rotterdam, twee aanhoudingen

Auteur
Datum: 01/02 08:47

Sloopwerkzaamheden voor korte tijd stilgelegd

De spanningen liepen woensdagavond hoog op bij het appartementencomplex in Rotterdam-Zuid waar maandag een explosie plaatsvond. Omstanders gingen de confrontatie aan met de politie en de Mobiele Eenheid (ME), die rond half twaalf werd ingezet vanwege een grimmige sfeer. Twee mensen probeerden langs de hekken op het terrein te komen en zijn aangehouden door de politie.

Vanwege de onrust lagen de sloopwerkzaamheden en de zoektocht naar de vermisten korte tijd stil. 

Tekst gaat verder onder de video.

Omstanders 

Het werd aan de Schammenkamp in Rotterdam al eerder onrustig, toen aanwezigen vrees uitten dat de werkzaamheden ertoe leiden dat er meer puin belandt op de twee vermisten. Omstanders zijn bang dat de lichamen daardoor onherkenbaar worden.

Op enig moment begonnen omstanders te schreeuwen tegen de politie. De ME hoefde eerst nog niet in te grijpen. Maar toen de werkzaamheden werden hervat, sloeg de vlam in de pan. Enkele omstanders probeerden door een politielinie te breken in de richting van het pand in Rotterdam-Zuid. Twee mannen zijn aangehouden.

Iets voor middernacht lijkt de rust onder omstanders wat te zijn teruggekeerd. De ontmantelingswerkzaamheden zijn weer hervat.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties