article image Binnenland

Onrust in Almere vanwege mogelijke kinderlokker in Stripheldenbuurt

Auteur
Datum: 11/04 09:30

De man zou vorige week twee pogingen hebben gedaan om kinderen te lokken

In Almere is onrust ontstaan over de mogelijke aanwezigheid van een kinderlokker in de Stripheldenbuurt. Volgens bewoners heeft de man vorige week twee pogingen gedaan om kinderen te lokken. De politie roept bewoners op om bij verdachte situaties 112 te bellen. 

Op basis van gesprekken met de ooggetuigen van twee eerdere voorvallen is er een signalement opgemaakt. Het zou gaan om een donkere, oudere man met zwart/grijs haar. Hij zou een fors postuur hebben en van gemiddelde lengte zijn. Hij zou zijn gezicht hebben bedekt met een mondkapje. 

Incidenten 

Op een vrijdagochtend zou de man een meisje hebben lastiggevallen. Hij vroeg haar of zij hem wilde helpen zoeken naar zijn kat. Het meisje is toen weggerend, waarna de man in zijn auto vertrok, schrijft Omroep Flevoland. 

Diezelfde dag vond ook het tweede incident plaats. De man sprak dit keer een jongetje aan in een speeltuin. Hij vroeg het jongetje of hij mee wilde komen, waarbij hij ook handgebaren maakte. Het jongetje is weggerend. Of het om dezelfde man gaat is niet zeker. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties