article image Binnenland

Opnieuw menselijke resten aangespoeld op Texel: wandelaar vindt schoen met voet

Auteur
Datum: 12/10 13:35

'Er stak een stuk bot uit'

Opnieuw zijn er op het strand van Texel menselijke resten aangetroffen. Vrijdagochtend werd er naast een broek met benen ook een schoen met voet gevonden. Daniëlle Vilten uit De Koog deed de lugubere vondst, vertelt ze aan Hart van Nederland. ‘’Ik dacht: gadverdamme, het was gewoon een mens.’’

Daniëlle was aan het wandelen met haar hond toen ze de schoen aantrof. ‘’Ik loop hier regelmatig met mijn hond en zie wel vaker verloren schoenen liggen. Ik schopte er tegenaan om hem op het droge te leggen, omdat hij anders weer in de zee terecht zou komen.’’ Maar dan voelt Daniëlle dat het geen lege schoen is. ‘’Het voelde heel zwaar, het voelde heel gek’’, legt ze uit.

Als Daniëlle zich over het voorwerp buigt, schrikt ze. ‘’Er stak een stuk bot uit. Er zat gewoon een voet in. Ik dacht wel even: gadverdamme.’’ Even later schiet een voorbijgaande strandtenteigenaar haar te hulp. Hij maakt foto’s van de vondst en belt de politie.

Benen

Het is niet de eerste keer dat er menselijke resten worden aangetroffen op het eiland. Afgelopen vrijdag werd er een aangespoelde broek met botten gevonden door strandjutter Maarten Brugge. De politie bevestigde dat het om menselijke resten ging.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties