article image Binnenland

Pegida-voorman veegt kont af met Palestijnse vlag tijdens pro-Israël-demonstratie

Auteur
Datum: 23/03 14:57

Tegendemonstranten gooiden eieren naar de Pegida-voorman

Bij een demonstratie bij de Ettaouhid-moskee in het centrum van Rotterdam, een initiatief van de pro-Israëlische-groepering Bring Them Home, waren vrijdag meer dan tweehonderd mensen aanwezig. Het ging voornamelijk om tegendemonstraten die zich verzetten tegen de anti-islamideeën van Pegida-voorman Edwin Wagensveld, die ook aanwezig was bij de demonstratie.

Tekst gaat verder onder de video.

Ontevredenheid 

Een deel van de Rotterdamse buurtbewoners was niet te spreken over de massaal aanwezige politie en ME, schrijft RTV Rijnmond. ‘’Jarenlang gebeurde hier nooit wat en nu ineens dit’’, vertelt een van de bewoners aan de regionale omroep. ‘’Mensen zitten te trillen in hun huizen.’’

‘’Het doet ons pijn dat Pegida hier staat’’, zegt een ander. ‘’Dat de politie hier voor die man staat om hem te beschermen terwijl hij haat zaait.’’

Vlag 

Pegida-voorman Edwin Wagensveld had tijdens de demonstratie een Palestijnse vlag bij zich waarmee hij zijn kont afveegde. Op de vlag stond: ‘Fuck Hamas, no islam’. Even later trapte hij op de vlag.

De politie heeft drie mensen aangehouden. Eén van hen is aangehouden voor het gooien van eieren, een andere voor het niet tonen van een identiteitsbewijs en de derde voor het dragen van gezichtsbedekkende kleding.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties