article image Binnenland

Politie hield 32 kinderen aan bij A12-blokkades

Auteur
Datum: 07/10 12:00

Extinction Rebellion schrikt van aantal arrestaties

De politie heeft 32 aanhoudingen van kinderen bij A12-blokkades gemeld bij Veilig Thuis, het meldpunt van kindermishandeling. Klimaatorganisatie Extinction Rebellion vindt het een inbreuk op het demonstratierecht. ‘’Wij vinden het schandalig dat de politie het zo aanpakt.’’

De politie had aangekondigd dat ze de arrestaties van tientallen minderjarigen zouden doorgeven aan Veilig Thuis, maar de organisatie bleek tot een week geleden slechts één melding te hebben ontvangen. Een politiewoordvoerder vertelt aan Hart van Nederland dat er werd gewacht op een interne kwaliteitscontrole voordat de rapporten van agenten werden doorgestuurd.

Afschrikwekkende werking 

Volgens Extinction Rebellion-woordvoerder Roel Kessels hebben de meldingen bij Veilig Thuis een ‘’afschrikkende werking’’ op minderjarige demonstranten, vertelt hij aan de Volkskrant. Volgens Kessels zijn er de laatste weken beduidend minder kinderen aanwezig bij de demonstraties. De actiegroep suggereert dat dit te maken kan hebben met de manier waarop de politie hen behandelt.

De politie benadrukt in een reactie dat ze demonstranten niet proberen af te schrikken, maar dat ze zich zorgen maken over die ouders die hun kind meenemen naar illegale demonstraties.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties