article image Binnenland

PRAAT MEE! Moet sluiting gaskraan Groningen worden uitgesteld?

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 03/04 17:30

Staatssecretaris Vijlbrief vindt van niet: 'Dan vertrek ik, ga ik fijn in de Tweede Kamer zitten en ga ik daar mijn rol spelen'

De gaskraan in Groningen zou in eerste instantie zo snel mogelijk dichtgaan, maar dreigt nu toch langer open te blijven. Meerdere partijen in de Eerste Kamer liggen dwars. Mensen in Groningen en politici in Den Haag zijn bezorgd: "Nu word ik emotioneel", zei Hans Vijlbrief in een Tweede Kamerdebat.

Vijlbrief dreigt zelfs met opstappen als de Eerste Kamer de sluiting van de gaskraan uitstelt. Zie hieronder zijn monoloog. 

Tekst gaat onder verder. 

De reden dat het besluit wordt uitgesteld is omdat de BBB, VVD, PVV, JA21 en 50Plus meer informatie willen over de leveringszekerheid van gas, voordat ze een definitief besluit nemen. Dit, terwijl 146 van de 150 stemmen in de Tweede Kamer akkoord gingen met het plan om de gaskraan voorgoed te sluiten.

Wij zijn benieuwd naar jouw mening. Wat denk jij over het sluiten van de gaskraan in Groningen? Moet het besluit worden uitgesteld? Laat een reactie achter onder dit artikel!

Heb je nog geen NieuwNieuws-account? Klik dan hier!

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties