article image Binnenland

Sekswerkers mogen eindelijk een zakelijke rekening openen

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 24/11 10:15

Zijn ook gewoon ondernemers

Het wordt voor sekswerkers eindelijk makkelijker om een zakelijke rekening te openen. Vertegenwoordigers van de beroepsgroep gingen om tafel met banken, de Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) en toezichthouder De Nederlandsche Bank (DNB).

Ondanks dat sekswerk in 2000 geliberaliseerd werd in Nederland, was het bijna niet mogelijk om als zzp'er in het sekswerk een zakelijke rekening te openen. Terwijl het voor andere ondernemers wel mogelijk is. Sekswerkers kunnen met hun inschrijving bij de Kamer van Koophandel, een goede boekhouding en aangifte voor inkomstenbelasting een rekening openen, meldt NOS.

Dat het zo moeilijk is om als sekswerker een rekening te openen, heeft te maken met menshandel en uitbuiting, wat ook in de branche voorkomt. Het geld dat met uitbuiting en menshandel wordt verdiend, moet worden witgewassen. Banken wilden zich daarom niet met dit beroep inlaten.

Omdat veel sekswerkers vanwege privacy van hun klant voornamelijk met cash werken, waren banken nog terughoudender. Bij contant geld is het moeilijk om te controleren waar het vandaan komt.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties