article image Binnenland © Talpa

Terwijl Ans (77) revalideert na aanrijding, wordt haar huis leeggehaald door inbrekers

Auteur
Datum: 21/09 09:20

'Schofterig' en 'dieptriest'

Terwijl de 77-jarige Ans uit Den Haag opnieuw leert lopen nadat ze vorige maand bruut werd beroofd en vervolgens werd aangereden, wordt tot overmaat van ramp haar huis leeggehaald door inbrekers. De familie van Ans is woedend. ‘’We doen er alles aan om haar weer in een veilige omgeving thuis te krijgen. En dan gebeurt dit..’’, vertelt een familielid aan het AD.

Straatroof 

Op de dag van de beroving en aanrijding is Ans in een Haags winkelcentrum om een kaart te kopen voor haar dochter. Eenmaal buiten wordt ze aangevallen. De dader steelt haar tas en vlucht zijn auto in. Ans rent achter hem aan en probeert hem tot stoppen te dwingen, maar de dader geeft gas en rijdt haar aan. De 77-jarige vrouw wordt met gillende sirenes naar het ziekenhuis gebracht.

‘’Je had al de overval, dat was lichamelijk heel zwaar. Maar geestelijk heeft het ook een enorme impact. Ze heeft enge dromen. Haar conditie gaat achteruit en ze is snel moe’’, vertelt een dochter van Ans aan Hart van Nederland. ‘’We zijn continu aan het regelen en heel erg moe. Het houdt maar niet op. Ans begrijpt er niks van. Ze probeert te oefenen met lopen, maar na drie stappen is het op. Het is zorgelijk.’’

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties