article image Binnenland

Tiener (15) steekt stiefvader neer die moeder wurgt en krijgt geen straf, slachtoffer dient klacht in

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 09/03 12:00

Linkerbeen stiefvader deels verlamd door steekincident

Een man die met een mes is gestoken door zijn stiefzoon en daardoor invalide raakte, vindt dat er opnieuw naar de rechtszaak over het steekincident moet worden gekeken en heeft daarom een klacht ingediend bij de hoofdofficier van justitie. De 15-jarige dader werd ontslagen van rechtsvervolging.

Telefoon

De ruzie tussen stiefvader Ferry en de moeder van zijn stiefzoon, Karin, ontstond na een avond stappen. Ferry was de telefoon van zijn partner kwijtgeraakt, en dat leidde tot veel irritatie. 

Als Karin terugkomt van het zoeken naar haar telefoon gaat de ruzie verder. Ferry grijpt Karin bij de keel en probeert haar de slaapkamer in te duwen. Stiefzoon A. hoort dat het misgaat, pakt een mes en loopt de woonkamer in.

A. ziet hoe zijn moeder wordt gewurgd en steekt vervolgens zijn stiefvader in de rug. Ferry raakt zwaargewond en deels verlamd.

Of de zoon van Karin schuldig is aan het steekincident, is niet zo interessant. De vraag is eerder of hij er voor moet worden gestraft. ‘’De verdachte heeft verder verklaard dat hij bang was dat F. de slaapkamerdeur dicht zou doen die alleen vanaf de binnenkant kon worden afgesloten en dat hij zijn moeder niet meer zou kunnen verdedigen’’, staat in het vonnis van de rechter. ‘’Toen de verdachte zag dat de aangever zijn handen om de nek van zijn moeder had, begon te grommen en haar vervolgens de slaapkamer in duwde, vreesde hij op dat moment voor het leven van zijn moeder.’’

Poging tot doodslag 

De rechter oordeelt dat A. schuldig is aan poging tot doodslag, maar ontslaat hem van rechtsvervolging. De advocaat van Ferry vindt dat er veel punten uit het strafdossier buiten beschouwing zijn gelaten. Zo was A. onder invloed van cannabis, en raakte Karin niet gewond.

De klacht is nog niet in behandeling, meldt een woordvoerder van het OM aan Omroep West.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties