article image Binnenland

Vakantieparken in Nederland steeds populairder



Sinds we te maken hebben gehad met een sluiting van de winkels en ook de reisbeperking waardoor we genoodzaakt waren om de vakantie in eigen land door te brengen, zien we steeds vaker dat mensen die het goed is bevallen, lekker in Nederland op vakantie blijven gaan. Vooral als we kijken naar de verschillende vakantieparken, dan zien we dat het aantal boekingen alleen maar verder is toegenomen, ondanks het feit dat we ook weer naar het buitenland mogen. De reden dat een vakantiepark zo populair is, is met name de enorme ruimte die je hebt ten opzichte van een hotelkamer of appartement in het buitenland. Boek je een huisje bij een van de Center Parcs vakantieparken in Nederland, België of Duitsland, dan zijn deze qua ruimte bijna net zo groot als het huis waar we in wonen.

Vakantieparken zijn betaalbaar

Vakanties worden steeds duurder en dat merken ook vooral de vakantieparken in Nederland. Uiteraard zijn ook hier de prijzen omhoog gegaan, maar in verhouding lang niet zoveel als de prijzen voor een vakantie met het vliegtuig naar het buitenland. Waar we vaak zagen dat de prijs voor een 8 daagse vakantie in het buitenland niet veel onderdeed voor de prijs van een midweekje Center Parcs, zijn deze tijden allang vervlogen. Vooral wanneer je voor een wat groter huisje kiest en hier met twee of zelfs drie stellen verblijft, dan is de prijs delen door drie natuurlijk helemaal een lachertje.

Zomers worden steed warmer

Natuurlijk zijn de Nederlandse zomers het ene jaar ontzettend goed en vallen ze het andere jaar soms wat tegen. Het enige wat we wel weten en wat ook wetenschappelijk is te onderbouwen, is dat de zomers in Nederland steeds warmer worden. Waar we tot jaren geleden blij waren met drie zonnige dagen van 30 graden, is het vandaag de dag heel normaal dat het kwik tot boven de 35 graden stijgt. Het is daarom dus ook niet zo vreemd dat steeds meer mensen het erop wagen dat het ook in Nederland lekker weer is. Nu moeten we ons met elkaar wel afvragen in hoeverre dit te maken heeft met de opwarming van de aarde, maar is het wel een gegeven dat het in Nederland dus net zo warm kan zijn als in het zuiden van Spanje.

Korte reistijd

Nederland is niet zo groot en dat betekent dat je vaak in minder dan twee uur rijden op de bestemming bent waar je naartoe moet. Uiteraard zijn er uitzonderingen en is het een ander verhaal wanneer je van Groningen naar Limburg moet, maar is dit over het algemeen maximaal twee uur. Wanneer we ervoor kiezen om met de auto naar Italië te rijden, dan kost je dit niet alleen een stuk meer brandstof en tol, maar ook enorm veel tijd die je kwijt bent. Zo doe je gemiddeld over een stuk van 1200 kilometer al snel 15 uur en dan rekenen we het overnachten, wat bij deze afstanden wel aan te raden is, ook nog niet mee. Besluit je met het vliegtuig te gaan, dan mag de effectieve reistijd in het vliegtuig wel korter zijn, maar heb je wel te maken met de reistijd naar het vliegveld, het wachten en vervolgens de vlucht. Eenmaal geland moet je nog wachten op je koffers en wordt je vervolgens naar je hotel of appartement gebracht. De reden dat steeds meer mensen dus kiezen voor een vakantiepark in Nederland is vrij duidelijk.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties