article image Binnenland

Vandaag begint het proces tegen Erasmus-schutter Fouad L.

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 15/01 10:50

Verdachte is zelf afwezig

Maandag wordt de eerste zitting gehouden in het proces tegen Fouad L. De 32-jarige Rotterdammer schoot op 28 september de 39-jarige Marlous en haar 14-jarige dochter Romy dood in een woning aan het Heiman Dullaertplein in Delfshaven. Daarna trok hij richting het Erasmus MC, waar hij zelf studeerde. Daar schoot hij de 43-jarige huisarts en docent Jurgen Damen dood. Ook stichtte hij brand in het gebouw. L. bleek al geruime tijd te worstelen met zijn mentale gezondheid. Op internetfora verspreidde hij extreemrechts gedachtengoed. 

Fouad L. zal maandag zelf niet aanwezig zijn bij de eerste zitting in zijn zaak, die wordt gehouden in een extra beveiligde rechtszaal. De zitting wordt wel gevolgd in het Erasmus MC. Enkele docenten die de gebeurtenissen van 28 september meemaakten zullen via een live-verbinding meekijken. 

L. wordt driemaal moord, verboden wapenbezit en brandstichting ten laste gelegd. Hij wordt ook psychisch onderzocht in het Pieter Baan Centrum. In de eerste verhoren heeft L. zijn daden bekend, inmiddels beroept hij zich op zijn zwijgrecht. 

Tijdens de gebeurtenissen bij het Erasmus MC werd de Rotterdamse politie toevallig gevolgd door journalist Ewout Genemans.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties