article image Binnenland

Verdachten moord op Peter R. de Vries beroepen zich op zwijgrecht

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 23/01 11:23

Inhoudelijke behandeling begonnen

Dinsdag is de inhoudelijke behandeling van de zaak rond de moord op Peter R. de Vries begonnen. Negen verdachten worden gehoord in de rechtbank. De mannen ontkennen nog steeds betrokkenheid bij de moord, die op 6 juli 2021 gepleegd werd.

Alle verdachten beroepen zich op hun zwijgrecht in de zaak. Erickson O., die ervan wordt verdacht de zwaargewonde De Vries te hebben gefilmd, voegt daar wel iets aan toe. "Ik heb mij niet schuldig gemaakt aan de moord op Peter R. de Vries. Ik weet niet wie hij was en dat hij een bekend persoon was. Ik heb met niemand samengewerkt aan het plan om hem te vermoorden. Ik heb geen informatie doorgegeven waar Peter R. de Vries was of naartoe liep. Ik heb niet gefilmd dat hij was neergeschoten en ik heb ook niet gewerkt aan het verspreiden van de beelden. Ik heb ook niet deelgenomen aan de criminele organisatie en heb niet met mensen samengewerkt om mensen te mishandelen of vermoorden."

De negen verdachten hadden mogelijk allemaal een uniele rol bij de moord. Divainy K. zou bijvoorbeeld de vluchtauto hebben geregeld.

Eerder bleek al dat de beveiliging van Peter R. de Vries ernstig tekortschoot.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties