article image Binnenland

Vergissing? Politieman dacht dat hij zijn vrouw aanraakte, maar het was zijn stiefdochter (16)

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 09/05 14:45

De verdachte streelde de rug van zijn stiefdochter en zat aan haar rug, borsten en billen

Het was een vergissing, stelt de 64-jarige man uit Doesburg die wordt verdacht van het plegen van ontuchtige handelingen bij zijn 16-jarige stiefdochter. Hij deed zijn verhaal bij de rechtbank en bekende een deel van de aantijgingen. ‘’Wel fout, maar het was een vergissing.’’

Op de avond van het voorval sliep de stiefdochter in bed bij haar moeder en stiefvader, dat gebeurde wel vaker, aldus de verdachte. De verdachte streelde de rug van zijn stiefdochter en zat aan haar rug, borsten en billen. Hij verklaarde dat hij dacht dat hij zijn vrouw aanraakte, maar zich achteraf besefte dat hij, wellicht onder invloed van alcohol, fout was geweest en per ongeluk zijn stiefdochter had aangeraakt. Van opzet was geen sprake, aldus de advocaat van de 64-jarige man. 

Aangifte 

De verdachte wilde zijn excuses aanbieden en het uit praten, maar daar was het al te laat voor. ‘’We hebben verschillende pogingen gedaan, maar helaas’’, vertelt hij. ‘’Er was maar één heilig doel en dat was aangifte doen.’’

De man uit Doesburg, die maar liefst 45 jaar in dienst was bij de politie, werd geschorst en even later ontslagen. De officier van justitie vindt het verhaal van het slachtoffer betrouwbaar. Een vergissing? Onzin, vindt de officier. ‘’Een buitengewoon kwalijke zaak met enorme consequenties waar, wat mij betreft, een deels onvoorwaardelijke celstraf bij hoort’’, zegt de officier. 

Ze eiste tien maanden gevangenisstraf, waarvan de helft voorwaardelijk, met een proeftijd van drie jaar. Ook moet de verdachte 5000 euro betalen aan het slachtoffer. 

Op 17 mei volgt de uitspraak van de rechtbank. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties