article image Binnenland © HvNL

Video: Geen incidenten in Apeldoorn na oproep om boeren te bevrijden

Auteur
Datum: 08/02 08:50

''Ketting aan de deur en eruit trekken''

Er zijn in de nacht van woensdag op donderdag geen incidenten geweest in Apeldoorn. Er gold woensdagavond in de hele stad een noodbevel. Burgemeester Ton Heerts kondigde de maatregel aan na het verschijnen van oproepen op sociale media om twee eerder aangehouden boeren uit het politiebureau te bevrijden.

Het noodbevel ging woensdag om 20.30 uur in. Daardoor kon de politie optreden tegen relschoppers, wegen afsluiten en samenscholingen verbieden. Vanmorgen liep het noodbevel om 7.00 uur af.

De twee boeren die vastzitten zijn maandagavond aangehouden bij protesten op de A50. Ze worden verdacht van brandstichting en het dumpen van afval.

Tekst gaat verder onder de beelden.

Spoedoverleg 

Boeren protesteerden maandagavond op en rond verschillende snelwegen in het land. Op meerdere plekken ontstonden er gevaarlijke situaties. Zo raakten twee mensen gewond bij een ongeval op de A15, die vermoedelijk ontstond door rook van een vuur van boerenprotesten.

Met het oog op de boerenprotestacties, de snelwegblokkades door XR en protesten waarbij ‘verwerpelijke leuzen worden gescandeerd’, wil het Openbaar Ministerie (OM) sneller optreden tegen actievoerders die de wet overtreden. Demissionair justitieminister Dilan Yesilgöz had woensdagochtend spoedoverleg met het OM en de politie.

Vermeende social media-berichten

Via GeenStijl.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties