article image Binnenland

Video: Twee mannen slaan meneer (71) bewusteloos in Haagse tram, gezocht door politie

Auteur
Auteur: Redactie
Datum: 22/11 16:00

Stonden niet achter het christelijke geloof van de man

Een discussie in een Haagse tram is zo hoog opgelopen, dat een 71-jarige man twee keer hard in zijn gezicht is geslagen. De politie is op zoek naar twee verdachten die bij de mishandeling betrokken waren. De man brak zijn oogkas en kaak, en houdt er waarschijnlijk blijvend letsel aan over, vertelt hij aan Omroep West.

Discussie 

De man stapt op 26 augustus in bij de halte Wouwermanstraat in Den Haag. De twee verdachten zitten op dat moment tegenover elkaar. De 71-jarige meneer vraagt of hij bij hen mag zitten, en ze maken ruimte voor hem. Tijdens de rit maken de drie een praatje met elkaar. Uiteindelijk ontstaat er een discussie omdat de man zegt christelijk te zijn. De twee verdachten zeggen niet achter het christelijke geloof te staan en maken aanstalten om uit de bus te stappen.

Later besluiten de twee mannen om toch weer in te stappen. Terwijl de tram verder rijdt, gaat de discussie door. Op het moment dat de tram aankomt bij de halte Loevesteinlaan, krijgt een van de mannen een duw van de 71-jarige meneer. Meteen daarna krijgt de oudere man twee harde vuistslagen in zijn gezicht. Vervolgens rennen de twee verdachten weg.

De politie heeft beelden verspreid in de hoop dat iemand de mannen herkent.

Herkent u een van hen? 0800-7000

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Personen