article image Binnenland

Video: Wolf loopt door woonwijk in Eelde

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 02/04 10:24

Loopt weg van hardloper

In Eelde is een jonge wolf gespot die dwars door een woonwijk liep. Het gebeurde volgens RTV Drenthe zondagmiddag. Het lijkt de zoveelste keer dat een wolf uit eigen beweging een bezoek brengt aan bewoond gebied. De wolf werd door een omwonende gefilmd.

Op de beelden zou te zien zijn hoe de wolf rechtsaf slaat terwijl een hardloper op hetzelfde moment linksaf slaat. "Deze wolf is er duidelijk niet op uit om te spelen. Hij wil vluchten", aldus Hans Hasper van Wolvenmeldpunt Drenthe. Het dier leek niet nieuwsgierig. Op de Veluwe werd eerder wel gefilmd hoe een wolf achter een fietser aan liep. Ook werden fietsers en ruiters in Drenthe al meermaals door een wolf achtervolgd.

Volgens Hasper was er in Eelde niet per se sprake van gevaar. "De wolf beweegt zich van de mensen af. En dat is wat je wilt in zo'n geval", zegt Hasper. Als je een wolf spot, moet je die vooral met rust laten. "Hij moet zijn weg kunnen vinden. Als je de wolf achtervolgt, dan jaag je het dier op en kan hij moeilijker weglopen. Zet hem op beeld en geef de wolf de kans om zijn weg te zoeken."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties