article image Binnenland

Zoek! Twee vrienden beroofd en mishandeld door groep mannen voor buit van 15 euro

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 08/05 12:34

Vrienden met terrasstoel geslagen na nacht stappen

Twee vrienden zijn midden in de nacht mishandeld en beroofd door drie mannen in het centrum van Den Haag. Ze hebben kneuzingen, blauwe plekken en schrammen opgelopen, schrijft Omroep West. Bij een van de slachtoffers zijn twee voortanden afgebroken. De verdachten maakten slechts 15 euro buit. 

Het incident vond plaats in de nacht van vrijdag 19 op zaterdag 20 januari, na een avondje stappen in de stad. De vrienden zijn onderweg naar huis als ze op het fietspad van het Korte Voorhout worden gepasseerd door drie mannen. De twee besluiten door te fietsen, maar worden ingehaald door de groep mannen die achter hen aan rent. Ter hoogte van het ministerie van Financiën komt het tot een confrontatie. 

Portemonnee 

De mannen eisen geld en duwen de vrienden naar de grond. Terwijl ze op de grond liggen, worden ze nog een paar keer geschopt en geslagen. Ook wordt een van de slachtoffers in zijn gezicht geraakt met een terrasstoel, die een van de verdachten bij zich had.

Een van de vrienden besluit zijn portemonnee af te geven. De verdachten stelen de 15 euro die erin zit, en gooien de telefoon van een van de slachtoffers op de grond. Ook een schoen van de vrienden is uitgetrokken tijdens de mishandeling. Uiteindelijk gaan de drie mannen er vandoor. 

De politie deelt geen beelden van de mishandeling. Wel zijn er beelden van hun vlucht en een gesprek met vier andere mannen op straat online gezet. Die vier mannen zijn onherkenbaar gemaakt, maar de politie wil hen wel graag spreken als getuige. 

Bekijk de beelden hier

© Politie
© Politie
© Politie

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties