article image Binnenland

Zoekactie naar Adrie Knops, die 23 jaar geleden verdween

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 07/02 17:11

'Nog geen nacht gewoon geslapen'

Op maandag 2 juli stapte Adrie Knops in zijn auto om een testritje te maken. De bolide had net een reparatie achter de rug en Adrie wilde uitproberen of alles weer in orde was. Hij zei gedag tegen zijn vrouw, die die dag speciaal voor het bezoek van hun zoon Wim 'bloemkool met worst' zou maken, en vertrok. 

Het bleek de laatste keer dat Adrie gezien werd. Zijn auto werd een dag later leeg aangetroffen op een parkeerplaats bij Poortugaalse Haven in Hoogvliet. Daar wordt nu, 23 jaar later, opnieuw een poging gedaan Adrie te vinden.

Het Waterschap legt een groengebied bij Poortugaalse Haven droog voor inspectie. Dit geeft de politie de kans om met nieuwe technieken nauwkeuriger te zoeken naar eventuele stoffelijke resten in het gebied. Wat er destijds met Adrie gebeurd is, is nog altijd een groot raadsel. Een van de mogelijke scenario's is dat Adrie spontaan besloot om bij Poortugaalse Haven paling te gaan vissen, zoals hij wel eens deed. 

Erg hoopvol zijn familieleden van Adrie vooralsnog niet. Er zijn al veel pogingen gedaan om hem te vinden en telkens liepen die op niets uit. "Maar tegelijkertijd is er nog nooit zo uitgebreid gezocht in het water, vlakbij de plek waar de auto stond. Het is ook goed om uit te sluiten dat hij daar ligt en dat hij een ongeluk heeft gekregen", vertelt dochter Dineke aan het AD. "Mijn moeder zei ook: We wachten maar af’. Dat hebben we de afgelopen jaren wel geleerd. Nog elke dag is mijn moeder met mijn vader bezig. Ze heeft nog geen nacht gewoon geslapen."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties