article image Binnenland

‘Zorgverlener’ Asmae T. ging op rooftocht bij ouderen: ‘Lafhartig en ongekend schandalig’

Auteur
Datum: 16/02 11:00

Stal bankpassen en sieraden van veelal dementerende bejaarden

De 27-jarige Asmae T., die als zzp’er in de zorg duizenden euro’s stal van bejaarden, moest donderdag voorkomen in de rechtbank. Ze stal onder meer bankpassen en sieraden van haar slachtoffers. Huilend betuigde ze spijt in de rechtbank. ‘’Maar ik weet dat ik het niet goed kan praten. Ik heb hele stomme dingen gedaan.’’

T. ging met een vervalst diploma aan de slag in de zorg, iets dat steeds vaker gebeurt. Ze sloeg vooral haar slag in verzorgingshuizen, waar ze er vandoor ging met geld, pinpassen en sieraden.

Strafeis 

‘’Hoe haal je het in je hoofd om te stelen van mensen die hulp behoevend zijn’’, vraagt de officier van justitie zich af. Hij noemt de acties ‘’lafhartig en ongekend schandalig’’. De officier eist een gevangenisstraf van veertien maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk. Hij noemt de vrouw berekenend, omdat ze alles ontkende tot ze er echt niet meer onderuit kon, aldus de officier.

Ook vindt het Openbaar Ministerie (OM) dat de vrouw een geldboete van bijna 9.000 euro moet betalen.

Camerabeelden 

In totaal liggen er dertien aangiftes tegen Asmae T. Deze aangiftes komen uit Nijmegen, Arnhem, Wolfheze en Mook in Limburg. Ze werd mei vorig jaar door de politie aangehouden in haar woning in Arnhem. Daar werden gestolen pinpassen en geld aangetroffen.

Op camerabeelden is te zien hoe ze pint met de gestolen passen. Familieleden verklaren dat zij zagen dat er geld werd afgeschreven van hun rekening en dat ermee werd betaald bij verschillende winkels.

Oplichters maken op slinkse wijze gebruik van de (vaak) onwetende ouderen. Ada en Harrie werden slachtoffer van een zogenaamde bankmedewerker. 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties