article image Bizar

189 rottende, onbegraven lichamen gevonden in uitvaartcentrum

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 19/10 13:00

Tientallen lijken uit de kast, letterlijk

Bij een uitvaartcentrum in de Amerikaanse staat Colorado heeft de politie 189 dode lichamen gevonden. Het gaat om mensen die al lang begraven hadden moeten worden. De politie besloot een kijkje te gaan nemen nadat meerdere omwonenden hadden geklaagd over een nare geur. De lijken bleken in verschillende staten van ontbinding te verkeren. Eerder deze maand waren ook al lichamen ontdekt, toen leek het te gaan om een aantal van 112. Dat aantal blijkt nu nog hoger.

Hoe het kan dat doden zo consequent niet begraven werden, is vooralsnog een raadsel. Het uitvaartcentrum beweerde zich te specialiseren in een natuurvriendelijk vorm van begraven, waarbij geen onnatuurlijke balsems of houtsoorten worden gebruikt. Dit is in de staat Colorado legaal, maar zulke begrafenissen moeten wel binnen 24 uur plaatsvinden.

De stoffelijke overschotten die zijn aangetroffen worden momenteel geïdentificeerd. Om de families en andere nabestaanden niet te traumatiseren, laat de politie weinig los over de zaak behalve dat toestanden waarin de lijken zijn aangetroffen "afschuwelijk" zijn. Voor de familie van de betrokken overledenen is een hulplijn op touw gezet.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties