article image Bizar

Brits onderzoek: 'Pestende kinderen op latere leeftijd succesvoller'

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 25/03 11:41

Pestkop wordt sneller directeur

Pestkoppen op de basisschool eindigen later vaak met een betere baan. Dat stelt een groot onderzoek onder 7.000 Britten waarvan de levensontwikkelingen gedurende 50 jaar werden bijgehouden. Kinderen die op de basisschool kampen met emotionele- of aandachtsproblemen, hebben het ook op latere leeftijd moeilijker.

“We ontdekten dat de kinderen die volgens de leerkrachten problemen hadden met aandacht, relaties met leeftijdsgenoten en emotionele instabiliteit in de toekomst uiteindelijk minder gingen verdienen, zoals we hadden verwacht. Toch waren we verrast toen we een sterk verband ontdekten tussen agressief gedrag op school en hogere inkomsten op school. op latere leeftijd”, aldus Emilia Del Bono, een van de wetenschappers achter het onderzoek.

Rokers

Naast de mogelijke gevolgen voor het inkomen, bleken kinderen die gedragsproblemen ervaren op de basisschool socialer zijn als tieners. Deze kinderen hadden een grotere kans om te eindigen als rokers en werden relatief vaker gearresteerd op een bepaald moment in hun leven.

De uitkomst van het onderzoek betekent niet dat kinderen moeten worden aangemoedigd om agressief gedrag te vertonen, vertelt Del Bono. "Ik denk dat het betekent dat kinderen moeten worden aangemoedigd voor zichzelf of te komen, niet om agressief te zijn."

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties