article image Bizar

Complotdenkers: 'Boeing-vliegtuigen expres verongelukt'

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 17/03 13:00

'Ik zal niet meer in een Boeing vliegen'

Complotdenkers denken de onderste steen boven te hebben gehaald: de vele vliegtuigongelukken van de afgelopen week waren opzettelijk. Vliegtuigen van Boeing waren betrokken bij talloze incidenten: Noodgevallen in de lucht, een wiel dat van het vliegtuig viel toen het opsteeg en een vliegtuig dat plotseling neerstortte. En dat is nog niet eens alles. 

De complotdenkers zeggen dat het een manier is van samenzweerders om de westerse beschaving ten val te brengen en het communisme te promoten. Communistische landen zoals China zouden hier het meeste baat bij hebben volgens hen. 
James Lindsay, die vaker samenzweringstheorieën verspreidt over het communisme dat de wereld zou overnemen, vertelde hier meer over in The Joe Rogan Experience podcast. "Boeing zou weleens opzettelijk zelfmoord kunnen plegen als organisatie", zei hij. 

Lindsay beweerde ook dat een nieuw Chinees vliegtuig genaamd de Comac C919 als vervanging zou worden geïntroduceerd voor de Boeing. "Dus misschien dood je Boeing en laat je de Amerikaanse productie van hoogwaardige vliegtuigen vallen, en dan is de Chinese concurrent nu het ding op de markt dat niet deze slechte reputatie en deze risicofactor heeft". 

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties