article image Bizar

Dierendag! Olifant is klaar met safari en slaat toeriste bont en blauw met slurf

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 04/10 09:40

'Ik zit onder de blauwe plekken'

Safari's over de Afrikaanse savannes zijn een populaire toeristische trekpleister. Het is een diervriendelijker alternatief voor het gehate 'trophy hunting', maar toch zit niet ieder beest op glurende toeristen te wachten. Dat heeft de van Mallorca afkomstige Elly Fernandèz aan de lijve ondervonden op huwelijksreis in Kenia. De groep waarmee ze reisde kreeg te maken met een agressieve olifant.

Drie olifanten meldde zich op de parkeerplaats van het resort waar een groep safarigangers verbleef. De beveiligers van het hotel besloten van de situatie een uitje te maken en namen Elly en andere gasten mee naar de olifanten om het dier eens goed van dichtbij te bekijken. Dat ging helemaal mis. De gasten klommen met de beveiligers op een heuvel om de dieren te bekijken, maar plots begint een van de olifanten op de groep af te lopen. Terwijl de groep op de vlucht slaat, struikelt Elly.

 Ze heeft doodsangsten uitgestaan. Niet gek als een paar ton wegend dier op je af komt. Ineens stond ze oog in oog met het grootste landdier ter wereld. "De andere liep weg en ik bleef alleen staan voor de olifant. Het enige wat ik kon bedenken was om opgerold op de grond te gaan liggen. ‘Alsjeblieft, sla mijn hoofd niet tot moes’, ging er door me heen. Hij gaf me de klap van mijn leven. Eerst aan de ene kant, daarna aan de andere."

Ze werd niet geplet, maar kreeg wel harde klappen van het nieuwsgierige dier. Op TikTok laat Elly haar blauwe plekken zien.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties

Gerelateerde artikelen

Gerelateerde artikelen

Meest gelezen

Meest gelezen

Skoften nieuws & virals

Skoften nieuws & virals

Geenstijl nieuws

Geenstijl nieuws

Personen