article image Bizar © France 2

Franse seriemoordenaar en verkrachter deed mee aan quiz op tv

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 15/03 10:30

Partner had geen flauw benul van zijn misdaden

Een Franse seriemoordenaar en verkrachter die ruim dertig jaar wegkwam met zijn misdaden, leidde in de tussentijd gewoon zijn leven. In 2019 verscheen de man zelfs op nationale tv toen hij meedeed aan een spelshow op tv.

Vijf jaar geleden was François Verove te zien in de France2-quiz Tout le monde veut prendre sa place. De presentator introduceerde heb als François uit La Grande-Motte, waarna hij vertelde over zijn werk als agent. Als deelnemer bleek hij geen hoogvlieger: na twee antwoorden lag hij al uit het spel. Pas nu is duidelijk dat deze François een seriemoordenaar was.

Verove wordt aan 31 verkrachtingen en brute moorden gelinkt. Ze vonden plaats in de omgeving van Parijs. Niet alleen zijn werkwijze duidde op dezelfde dader, ook zijn DNA maakte duidelijk dat het om dezelfde dader ging. Hoewel er veel aanwijzingen waren, lukte het de politie niet om de man te pakken.

In 2021 werden 800 oud-agenten opgeroepen mee te doen met de DNA-test. In paniek vluchtte hij naar Grau-du-Roi, waar hij zelfmoord pleegde. In een brief liet hij weten spijt te hebben van zijn daden en sinds 1997 nooit meer iets gedaan te hebben. Zijn vrouw had geen idee van zijn misdaden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties