article image Bizar

Italiaanse grootmoeder schenkt per abuis witte wijn in babyflesje, waarna kleinkind in alcoholcoma raakt

Auteur
Auteur: Marco Hiddingh
Datum: 03/05 17:30

'De oma verwisselde een fles water met een fles wijn en schonk die bij het melkpoeder in het flesje van de baby'

In Bari, Zuid-Italië, heeft een grootmoeder per abuis haar vier maanden oude kleinkind vergiftigd door witte wijn in zijn flesje te doen. Ze verwisselde een waterfles met een wijnfles en voegde dit toe aan de melk in de babyfles. Het kind raakte in een alcoholcoma, maar is inmiddels aan de beterende hand.

De baby verbleef bij zijn oma toen het incident plaatsvond. De vrouw realiseerde zich niet dat ze wijn in de fles had gedaan totdat de baby weigerde om verder te drinken. De grootmoeder belde onmiddellijk de nooddiensten, aldus La Repubblica.

Het kind werd snel behandeld en naar een ziekenhuis in Brindisi gebracht, nabij Bari. Na een maagspoeling en intubatie werd hij overgeplaatst naar het Giovanni XXIII kinderziekenhuis in Bari. Daar heeft hij op de intensive care gelegen in een alcoholcoma. Zijn toestand is nu stabiel en vertoont tekenen van verbetering, maar het risico voor zijn jonge leven is nog niet geheel geweken. Rai News rapporteert dat de baby nu zelfstandig ademt.

Uit eerste onderzoek blijkt dat de oma een fout maakte doordat ze zowel haar water als wijn in ondoorzichtige flessen bewaarde. Het Openbaar Ministerie van Brindisi heeft een onderzoek gestart, maar er is nog geen strafrechtelijk onderzoek ingesteld.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties