article image Bizar © Videostill

Jongen (12) door politie van zijn sokken gereden: agenten zien fatbike en sturen aan op klap

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 31/01 14:07

Dat was een bewuste boem

Een 12-jarige jongen op een fatbike is gistermiddag opzettelijk door politieagenten aangereden. De jongen negeerde een bevel tot stoppen en ging ervandoor. Toen hij de politieauto niet veel later tegemoet kwam stuurde de agent het voertuig naar links, waardoor de jongen er met fiets en al bovenop knalde.

De agenten in Enschede wilden de jongen staande houden vanwege 'opvallend rijgedrag', schrijft Tubantia. De 12-jarige knul filmde het voorval zelf waarna de beelden online verschenen. Op de video is te zien hoe de jongen de hoek om komt en door de agenten wordt opgemerkt. Het politievoertuig wordt van de rechterweghelft naar links gestuurd om fatbiker de weg te versperren.

Een botsing kan niet meer worden ontweken, de fietsende jongen valt en het beeld gaat op zwart. Een omstander reageert furieus op de uitgestapte agent die aan de jongen vraagt of hij in orde is. Ook de jongen zelf is woest: ,,Wat is jouw k*nk*rprobleem?'' Hij raakte - op een schaafwond na - bij de botsing niet gewond

Doxing

Onder de video op sociale media regende het woedende reacties. Ook werden foto's van agenten verspreid met de oproep om hun gegevens te delen. In een reactie schrijft de politie zelf: ,,Online zien we op verschillende platformen dat wordt opgeroepen om informatie van de betrokken agent te delen dan wel te verzamelen. Sinds 1 januari 2024 is in Nederland ‘het gebruik van persoonsgegevens voor intimiderende doeleinden’ strafbaar gesteld, in de volksmond doxing genoemd.''

Over het incident schrijft de politie: ,,Met de 12-jarige jongen is aan het bureau verder gesproken en zijn ouders geïnformeerd.'' De fatbike van de knul bleek rij-technisch niet in orde en werd voor onderzoek in beslag genomen. Verkeersspecialisten van de politie doen onderzoek naar het ontstaan van de aanrijding. Of er ook een onderzoek volgt naar het werkwijze van de agent, is op dit moment nog niet bekend, meldt Tubantia.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties