article image Bizar

Jongen (13) stak rivaal (15) zeven keer in rug bij buurtsuper Den Haag na ruzie op schoolfeest

Auteur
Datum: 08/03 16:30

Stak in veertien seconden minimaal zeven keer in de rug van de 15-jarige jongen

Het Openbaar Ministerie (OM) eist tien maanden cel tegen een 13-jarige jongen die een leeftijdsgenoot zeven keer in zijn rug stak. De twee maakten deel uit van rivaliserende Haagse jeugdgroepen die eerder met elkaar in botsing kwamen. Het OM vervolgt veertien minderjarigen en de moeder van de 13-jarige steker.

Schoolfeest 

Het jeugdgeweld startte op 22 december 2022, toen een tiener tijdens een vechtpartij in een tram na een schoolfeest in zijn arm werd gestoken. Vijf dagen later werd een andere jongen (toen 13) naar een schoolplein gelokt en zwaar mishandeld, het was de druppel die de emmer deed overlopen.

Die avond zocht de mishandelde jongen zijn twee belagers op bij Supermarkt Nour in Den Haag Zuidwest. Alle jongeren waren bewapend met een mes en één van hen had ook nog een kettingslot bij zich. De 13-jarige stak in veertien seconden met een mes minimaal zeven keer in de rug van zijn rivaal (15). Hij kreeg ook nog een klap met het kettingslot op zijn hoofd, en kreeg meerdere trappen tegen zijn hoofd. Hij raakte levensgevaarlijk gewond.

Strafeisen 

Tegen de 13-jarige eiste het OM tien maanden jeugddetentie. Tegen de toen 15-jarige jongen, die met het kettingslot op het hoofd van het slachtoffer sloeg, werd 130 dagen jeugddetentie geëist en een taakstraf van 190 uur.

Check ook: Betrapt! Wesley treft zijn vrouw thuis met een boa en filmde confrontatie

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties