article image Bizar © Instagram/Fit_Aitana

Niet-bestaande Spaanse influencer verdient 1000 dollar per Instagram-post

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 01/12 14:15

AI neemt écht al onze banen over

Ook influencers mogen zich langzamerhand zorgen gaan maken over het bestaansrecht van hun baan. Kunstmatige intelligentie is namelijk prima in staat om hun banen over te nemen. Dat bewijst de Spaanse Aitana López. De 25-jarige uit Barcelona heeft maar liefst 182.000 volgers op Instagram, krijgt zo'n 1000 dollar per post en bestaat helemaal niet.

Aitana is ontwikkeld door 'modellenbureau' The Clueless. Het bureau heeft geen enkel menselijk model in dienst en ze boeren best goed met hun zaken. Oprichter Rubén Cruz had naar eigen zeggen geen zin om afhankelijk te zijn van menselijke problemen tijdens het doen van zaken.

"We gingen analyseren hoe we werkten en kwamen tot de conclusie dat veel projecten op pauze kwamen te staan of zelfs werden gecanceld door problemen waar wij niks aan kunnen doen", zegt hij tegen Euronews. "Meestal is het de fout van de influencer of het model."

Samen met zijn team besloot hij Aitana te ontwikkelen. Het model hoeft niet te eten of te slapen en kan elk moment van de dag komen opdagen. Op Instagram blijkt ze nogal populair: naast meer dan 100.000 volgers betalen bedrijven als Victoria's Secret en Olaplex duizenden euro's om door het Aitana-account te worden genoemd.

Volgens Cruz is het een ideale manier om geld en tijd te besparen ten opzichte van een echt model. Lekker praktisch.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties