article image Bizar

Pittige kruiden zorgen voor ademhalingsproblemen in Doritos-fabriek

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 29/12 12:40

Vakbond protesteert

Het is geen pretje om in een Doritos-fabriek in Australië te werken. Dat beweert een Australische vakbond nadat meerdere werknemers in de fabriek van het Smiths Snackfood Company in Adelaide  te kampen kregen met gezondheidsproblemen. Fabrieksarbeiders krijgen last van ademhalingsproblemen door het werken met de 'Flamin' Hot' Doritos.

De kruidenmix die gebruikt wordt voor de Flamin' Hot serie zou zo pittig zijn dat het bij een deel van de werknemers op de longen slaat. Daarnaast krijgt een deel last van huidirritatie, niezen, hoesten, een loopneus of keelpijn. De vakbond eist nu actie van het chipsbedrijf. Volgens PepsiCo, het moederbedrijf achter het Smiths Snackfood Company, worden alle regels omtrent veiligheid nageleefd. "Om de maatregelen op onze locatie in Adelaide verder aan te scherpen, is het dragen van een masker verplicht tijdens de productie van dit product en installeren we extra afzuigventilatoren."

SafeWork, een organisatie die zich bezighoudt met arbeidsomstandigheden en veiligheid op de werkvloer in Australië, gaat de pittige zaak onderzoeken.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties