article image Bizar

Spaanse lhbti'ers niet blij met eerste panseksuele stierenvechter

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 23/01 10:04

Gemengde reacties op coming-out

In Spanje is voor het eerst een stierenvechter uit de kast gekomen. De 31-jarige Mario Alcalde onthulde in een interview dat hij zich identificeert als panseksueel. "Ik word verliefd op iemands binnenkant, het maakt me niet uit welk gender diegene heeft", aldus de torreador. Het spraakmakende interview levert gemengde reacties op.

Een deel van de reacties is lovend, Volgers op sociale media noemen de openheid van Alcalde "dapper" en wensen hem het beste. Toch staat de Spaanse lhbti-scene niet te springen om de stierenvechter als rolmodel. Binnen die gemeenschap is bijna iedereen tegen stierenvechten vanwege het grootse dierenleed dat met de sport gepaard gaat. "De waarheid is dat vrijwel alle homo's tegen stierenvechten zijn", vertelt hij in het interview.

Ook sommige reacties op een Instagram-post van Mario zijn negatief. "Ik feliciteer je met je uit de kast komen, maar ik deel je voorliefde voor het doden van stieren als sport niet. Schaam je", schrijft iemand.

Bar

Mario Alcalde komt in het onthullende interview wel met een plan om de acceptatie van stierenvechten in de lhbti-scene te verbeteren. De Spanjaard heeft plannen om een gaybar in het Madrileense uitgaansdisctrict Chueca te openen, waar stierengevechten worden vertoond.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties