article image Bizar

Verwisselde baby's krijgen na bijna 70 jaar eindelijk excuses

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 22/03 12:45

Twee mannen leefden hun leven elkaars leven

Twee Canadese mannen hebben jaren van hun leven gedacht dat ze iemand anders waren. Na een DNA-test die één van de mannen van zijn dochter kreeg, bleek dat hij bij zijn geboorte in het ziekenhuis was verwisseld met een andere baby. De mannen krijgen nu eindelijk excuses van de staat.

Richard Beauvois dacht zijn hele leven dat hij deels van inheemse afkomst was en deels Frans. Tijdens een DNA-test bleek hij Oekraïens, Pools en Joods bloed te hebben, zo bleek in 2020. Hij zocht er niet veel achter tot hij twee jaar later een bericht van Evelyn Stocki kreeg. Ze had ook een test gedaan en volgens de gegevens bleken ze broer en zus.

Het broertje van Stocki, Eddy Ambrose, bleek op dezelfde dag jarig te zijn als Richard. Ze werden in hetzelfde ziekenhuis geboren en bleken blak na hun geboorte per ongeluk verwisseld te zijn. De mannen van inmiddels 68 woonden al die jaren niet ver bij elkaar vandaan, maar groeiden wel bij het verkeerde gezin op. Beide mannen verloren op jonge leeftijd hun ouders en kwamen in een pleeggezin terecht.

De twee kregen afgelopen week excuses van de nieuwe premier van de Canadese provincie Manitoba, meldt The Globe And Mail. Daarmee gaat de nieuwe premier in tegen het eerdere besluit van de provincie om geen excuses aan te bieden.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties