article image Bizar

Vrouw blijkt deels pitbull volgens DNA-test

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 16/03 08:00

DNA-testbedrijf blijkt de boel te flessen

Een vrouw uit New Hampshire keek gek op toen ze haar DNA naar een testlab stuurde. Volgens de uitslag was ze namelijk deels pitbull. Om erachter te komen hoe betrouwbaar de resultaten van een testlab om het ras van je hond te achterhalen is, besloot ze haar eigen DNA op te sturen. Erg betrouwbaar bleken de resultaten dus niet.

Michelle Leininger stuurde haar DNA vorig jaar op naar het bedrijf DNA My Dog. Het is één van de vele bedrijven in Amerika waar je DNA van je hond kunt laten testen om te weten te komen welke rassen de hond allemaal in zich heeft. "Sommige mensen zullen het wel eens zijn dat ik deels pitbull ben", grapte ze destijds tegen CBS News.

De zender besloot proef op de som te nemen en stuurde DNA-monsters van verslaggever Christina Hager naar meerdere testbedrijven. Twee bedrijven lieten weten niets met de monsters te kunnen. DNA My Dog ging wel aan de slag en kwam opnieuw met opmerkelijke resultaten. DNA van Hager was 40 procent Alaska Malamute, 35 procent Shar-Pei en 25 procent Labrador. Het bedrijf heeft niet gereageerd op verzoeken om CBS te woord te staan.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties