article image Bizar © Instagram/@moms_of_truth

YouTuber die opvoedadvies gaf hongerde eigen kinderen uit

Auteur
Auteur: I. de Vries
Datum: 22/12 13:45

Bijzonder advies

Een 41-jarige vrouw uit de Amerikaanse staat Utah is gearresteerd voor het uithongeren van haar kinderen. Ook werd één van haar kinderen gevonden met open wonden rondom zijn enkels terwijl zijn polsen aan elkaar zaten met ducttape. Opvallend is dat de vrouw erg populair was op YouTube, waar ze opvoedadvies gaf.

Moederblogger Ruby Franke heeft in totaal zes kinderen. Eén van haar 20-jarige kinderen die niet meer thuis woont, belde na een waarschuwing van de buren het alarmnummer. "Mijn vier jongere broers en zussen wonen in Springville en de buren laten weten dat ze al vier of vijf dagen alleen zijn", liet het kind weten.

De politie besloot in te grijpen toen de 12-jarige zoon van Franke uit het huis van de zakenpartner ontsnapte. Hij werd uitgemergeld aangetroffen en had tape rond zijn polsen. Ook had hij honger en dorst, zegt een buur die de jongen hielp toen hij ontsnapt was. Hij claimt te zijn vastgebonden door de zakenpartner van zijn moeder, die inmiddels ook is opgepakt. In het eigen huis van Franke werd vervolgens nog een uitgehongerd kind aangetroffen. Vier van de zes kinderen zijn overgedragen aan jeugdzorg.

Afgelopen augustus werd de vrouw samen met haar zakenpartner gearresteerd. Eerder deze week bekende ze schuld in vier aanklachten, waaronder gewelddadig kindermisbruik. Nieuwszender ABC News heeft nu de beelden van een bodycam tijdens de inval in het huis van Franke onderschept.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties