article image Buitenland

Demonstranten van Just Stop Oil besmeuren meerdere privéjets van Taylor Swift

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 20/06 16:27

Er werden twee vliegtuigen vernield

De klimaatactivisten van Just Stop Oil hebben weer van zich laten horen. Gisteren werd Stonehenge oranje gespoten en vandaag waren meerdere privévliegtuigen aan de beurt. Twee demonstranten, Jennifer Kowalski en Cole Macdonald, braken vanochtend in op het vliegveld van Stansted, waar kort daarvoor ook de jet van Taylor Swift zou zijn geland. Ze verfden twee vliegtuigen oranje en maakten daarna een statement over het klimaat, miljardairs en onomkeerbare schade.

We leven in twee werelden: een waar miljardairs in luxe leven, in staat om met privéjets weg te vliegen van de andere wereld, waar onleefbare omstandigheden worden opgelegd aan ontelbare miljoenen. Ondertussen zorgt dit systeem dat extreme rijkdom door een paar wordt vergaard, ten koste van iedereen, voor de vernietiging van de voorwaarden die nodig zijn om menselijk leven te ondersteunen in een snel versnellende, eindeloze "cruel summer". Miljardairs zijn niet onaantastbaar; de klimaatcrisis zal ons allemaal raken.

In de loop der jaren heb ik moeten beseffen dat zelfs werken in duurzaamheid mij in wezen geen mogelijkheid biedt om de noodzakelijke veranderingen door te voeren om de volledige ineenstorting van onze natuurlijke systemen te voorkomen. Ik moet wanhopige maatregelen nemen om mijn stem te laten horen.

In 2024 moeten we allemaal overwegen wat we elke dag kunnen doen om de koers van onze samenleving te veranderen. We hebben een noodverdrag nodig om de winning en verbranding van olie, gas en kolen tegen 2030 te stoppen.

Binnen enkele minuten waren er agenten ter plaatse die beide demonstranten hebben gearresteerd.

Just Stop Oil
Just Stop Oil

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties