article image Buitenland

Franse politie valt school binnen en arresteert jongen (14) omdat hij trans meisje bedreigde

Auteur
Datum: 21/09 14:40

14-jarige krijgt 'educatieve taakstraf'

Een 14-jarige jongen is op een school in Frankrijk midden in de klas gearresteerd door de politie. Hij zou een andere scholier met de dood hebben bedreigd omdat zij een trans meisje is, schrijft BFMTV. Ook wordt de jongen verdacht van het aanzetten tot moord.

‘’We gaan je keel doorsnijden’’, en ‘’Ik haat jouw ras, ga weg, ga dood, pleeg zelfmoord’’, zijn twee van de opmerkingen die het 15-jarige meisje toegestuurd kreeg via Instagram. Volgens Franse media werd ze gepest omdat ze een trans meisje is. Haar ouders pikten de pesterijen niet, en stapten naar het politiebureau om aangifte te doen.

Alfortville

Er kon al snel worden achterhaald wie de haatberichten naar het meisje stuurde: een 14-jarige jongen uit de Franse stad Alfortville. Een paar uur later besloot de politie de middelbare school van de jongen binnen te vallen en de pester midden in de klas te arresteren.

De jongen heeft toegegeven dat hij het was die de berichten stuurde. Hij zou een foto zijn tegengekomen waarna hij overmand werd door een gevoel van woede. Mede omdat de jongen spijt heeft betuigd, en hij geen bekende was van de politie, heeft hij een ‘educatieve taakstraf’ gekregen.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties