article image Buitenland © ANP

Griekse politie jaagt op aanstichters megabranden: 79 verdachten

Auteur
Auteur: Marijn Joop
Datum: 28/08 11:10

In totaal zijn er 140 mensen opgepakt

79 mensen zijn afgelopen dagen opgepakt op verdenking van brandstichting in Griekenland. De politie zit de vermeende veroorzakers van de gigantische natuurbranden van afgelopen zomer op de hielen. Van de 140 arrestanten worden er bijna 80 gelinkt aan de buitenbranden.

De vele felle branden kostten deze zomer zeker 27 mensen het leven. Meer dan zestig slachtoffers raakten gewond, onder wie brandweerlieden die het vuur moesten bestrijden. Minister van Civiele Bescherming, Vassilis Kikilias, is in alle staten. "Brandstichters bedreigen bossen, eigendommen en vooral mensenlevens. Je komt hier niet mee weg", zei hij tijdens een persconferentie, meldt Nu.nl.

Afgelopen week was het foute boel op de berg Parnitha, noordwestelijk gelegen van Athene. Ook daar zou brandstichting de oorzaak zijn. Het nabijgelegen nationaal park is in gevaar.

Toeristen

De natuurbranden waar Griekenland de afgelopen twee maanden mee kampt zijn allesverwoestend. Naast dat er al zo'n 73.000 hectare bos in rook opging, werd ook de toeristenbranche hard geraakt. De financiële klap voor de toeristische sector in Griekenland is enorm, juist ook omdat dit voor het land een heel belangrijke sector is.

Vakantievierders werden geëvacueerd en moesten hun trip vroegtijdig afbreken. Talloze teleurgestelde reizigers worden wel nog (deels) gecompenseerd. Zo kunnen sommige verdrietige vakantiegangers volgend jaar terugkomen voor een week gratis Rhodos.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties