article image Buitenland © ANP

In beeld: Aanvallen Azerbeidzjan op Nagorno-Karabach gaan door, Armenen massaal de straat op

Auteur
Auteur: Rowan Geleijnse
Datum: 20/09 09:14

Tenminste 27 doden

Dinsdag begon Azerbeidzjan met een 'anti-terreuroffensief' in de regio Nagorno-Karabach. Over het gebied bestaat al tientallen jaren een conflict tussen Azerbeidzjan en Armenië, die het beiden aanschouwen als eigen grondgebied. Bij de aanvallen van het Azerbeidzjaanse leger vielen tot nu toe zeker 27 doden en raakten tientallen gewond. Ook in de nacht van dinsdag op woensdag gingen luchtaanvallen op Armeense doelen in het gebied door.

In Yerevan, de hoofdstad van Armenië, zijn duizenden mensen de straat op gegaan om te eisen dat de Armeense regering met een militaire reactie komt op de aanvallen. Daarbij vielen tientallen gewonden door confrontaties met de politie.

Onder meer de Verenigde Staten en Frankrijk hebben roepen beide partijen op om het vuren te staken. De laatstgenoemde wil dat de VN-Veiligheidsraad bijeen komt voor een spoedoverleg.

Aanvallen van het Azerbeidzjaanse leger, van afstand gefilmd.

In Nagorno-Karabach is de ravage groot. Volgens Azerbeidzjan zijn er geen aanvallen uitgevoerd op burgerdoelen. Op beelden is wel degelijk te zien dat een raket is ingeslagen op een woonhuis.

Beelden uit Yerevan. Demonstranten richten zich  tot president Nikol Pashinyan. "Nikol verrader", wordt gescandeerd.

Demonstranten in confrontatie met politie bij het regeringsgebouw in Yerevan.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties