article image Buitenland

Nice voert avondklok in voor kinderen

Auteur
Auteur: NieuwNieuws
Datum: 30/04 12:44

Geweld tussen jongeren loopt uit de hand

De Franse kustplaats Nice heeft een avondklok aangekondigd voor kinderen onder de 13. Aanleiding daartoe is een reeks ernstige geweldsincidenten in Frankrijk. Deze maand kwam een 15-jarige jongen uit Viry-Châtillon, onder Parijs, om het leven bij een ernstige mishandeling door een groep leeftijdsgenoten. Deze week overleed in Châteauroux een jongen van dezelfde leeftijd na een steekpartij.

Kinderen mogen van de gemeente nu niet meer over straat tussen 23:00 en 06:00. Kinderen die wel over straat gaan in de nachtelijke uren riskeren een boete van 750 euro. Het is niet voor het eerst dat de stad deze voorzorgsmaatregel neemt. In 2009 werd al eens een kinderavondklok ingevoerd en volgens het stadsbestuur is die maatregel nu opnieuw nodig. Er wordt nagedacht over een uitbreiding van de maatregel, zodat kinderen tot en met 16 jaar zich eraan moeten houden. 

De Franse premier Attal presenteerde afgelopen week een plan om het aantal geweldsincident onder jongeren tegen te gaan. Dit moet volgens het plan van Attal via het onderwijs gebeuren. Volgens het plan zullen kinderen van 8 uur 's ochtends tot 6 uur 's avonds aanwezig moeten zijn op school en moeten ouders een belofte van goed gedrag tekenen. Wanneer een kind zich dan misdraagt, krijgen de ouders mogelijk een taakstraf.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties