article image Buitenland

Oekraïne claimt succes na aanval op havenstad Krim

Auteur
Datum: 14/09 08:35

Marineschip onherstelbaar beschadigd

Bij een aanval op Sebastopol, een havenstad op het schiereiland de Krim, zijn een marineschip en een onderzeeër van het Russische leger waarschijnlijk onherstelbaar beschadigd geraakt. Dat stelt een Oekraïense functionaris op de nationale televisie. ‘’Het is aanzienlijke schade. We kunnen nu met grote waarschijnlijkheid zeggen dat reparatie niet meer mogelijk is’’, aldus de functionaris.

In de nacht van dinsdag op woensdag vond de raketaanval plaats. Volgens Rusland raakten 24 mensen gewond. Drie onbemande boten zouden zijn vernietigd door de Russen. Volgens Moskou voerden die ‘droneboten’ de aanval op de havenstad uit.

Westen akkoord met aanval op Krim 

Sebastopol is de grootste stad op de Krim. De havenstad is van groot strategisch belang omdat de Zwarte Zeevloot zich in de stad bevindt. Het schiereiland staat sinds 2014 onder controle van Rusland, maar Oekraïne ziet het nog altijd als haar eigen grondgebied. Het Westen heeft er geen moeite mee als Russische doelen op de Krim worden aangevallen, stelde Mychajlo Podoljak eind augustus, een adviseur van de Oekraïense president Zelensky.

Vorige maand bevestigde demissionair premier Rutte de levering van F16’s aan Oekraïne.

Zeker even checken

Zeker even checken

Reacties

Reacties